-86 574 22707122-

сите категории

Вести

Ти си тука : Дома>Вести

Телефонска слушалка во стилот Xianglong G што се користи во опасна комуникација

Време:-2020 09 23-

Што е комуникација со опасната област

 

Опасна област е област каде што обично се собираат запаливи или експлозивни гасови, пареи, прашина или експлозиви.

Во опасни работни средини, безбедноста не е само приоритет - тоа е и услов. Кога испраќате работници во опасни подрачја, одличните комуникации се клучни за да се осигураат дека остануваат безбедни. Но, вистинските комуникации можат да направат повеќе од подобрување на безбедноста на работниците; тие исто така можат многу да ја зголемат ефикасноста, што доведува до поголемо враќање на инвестицијата за вашата организација.


Кој е предизвикот за вакви екстремни услови?

Опасните области се дефинираат како такви заради нивните екстремни услови. Честопати, теренските работници се предмет на екстремна топлина, влага, удари, потреси и секаков вид грубост. Потребна им е опрема што продолжува да функционира во овие атмосфери затоа што кога комуникациската опрема не успее, производството запира.

 

Што можеше Ксианглонг да стори за да се реши?

Уредите што ги користат овие теренски работници треба да бидат тешки и груби како и самите средини. Слушалка за итни случаи во стилот Ксианглонг Г. се дизајнирани за барајќи околини со рејтинг IP67. Ова значи дека тие можат да ги издржат сите удари, падови, вибрации, влага и температури што ги прават вашите вработени.

Обезбедување на корисници со задоволителни високо-технолошки производи отсекогаш било извршување на Xianglong, потпирајќи се на развојот на науката и технологијата.

 Ако исто така барате тастатура со овој тип за кој било ваш проект, контактирајте не без двоумење!