-86 574 22707122-

сите категории

Вести

Ти си тука : Дома>Вести

Зошто затворите ги заменуваат посетите со видеоповици?

Време:-2020 08 12-

Во последниве години, сè повеќе затвори воведоа услуги за видео-повици.

Теоретски, овие производи може да им олеснат на затворениците да ги одржуваат своите односи со семејството и пријателите надвор.


Студиите постојано покажуваат дека затворениците со чести врски со надворешниот свет најверојатно ќе се воздржат од однесување што би ги натерало да го загрозат предвременото ослободување. Според Федералното биро за затвори, затворениците кои одржуваат силни односи со пријателите и семејството значително го намалуваат ризикот од рецидивизам. Исто така, многу пријатели и семејство не живеат во близина на објекти, затоа посетите на лице место може да бидат скапи, незгодни и непријатни. Со далечински видео посети, пријателите и семејството можат да имаат повеќе личен контакт од удобноста на своите домови. Лична посета бара поголем надзор на персоналот - и за придружба на затвореници до и од простории за посети и за да се осигура дека нема шверцувана смена на рацете за време на посетата. Значи, префрлувањето на видео-посета може да заштеди пари во затворите со пари во готовина.


Но, затворите исто така профитираат директно од ограничување на лични посети. Додека видео-посетите на лице место обично се бесплатни, компаниите кои го обезбедуваат системот обично нудат платена услуга за видео-повици надвор од страницата, исто така. И затворите добиваат дебел процент од тие пари.


Како водечки снабдувач на безбедни и индустриски телефонски додатоци вклучувајќи телефонска слушалка, кука прекинувач, тастатура. Телефонските делови Ксианглонг се распоредени во над 300 затворски објекти низ целиот свет. За да дознаете повеќе за нас, добредојде да се консултираме!