-86 574 22707122-

сите категории

Вести

Ти си тука : Дома>Вести

Кои се вашите спомени од јавните телефони?

Време:-2020 12 02-

Јапонски_деца користат_ јавни_ телефони

Кога мобилните телефони не беа популарни, јавните телефони станаа избор за многу луѓе да контактираат со семејството, пријателите, па дури и со loversубовниците. Во претходните ТВ серии, паровите зборуваа и за своите грижи во јавните телефонски штандови. Ова може да се види во ерата на 2G и 3G. Можеби во очите на многу млади од 2000-тите, јавните телефони и ИЦ-картичките се непознати работи што не можат да се слушнат.

 

Телефонот е јавна комуникациска опрема воведена од странство во раните 1990-ти. Откако ќе ја вметнете IC картичката, можете да остварите повик, што до одреден степен ја реши тешкотијата на повеќето луѓе во таа ера; особено на кампусот, ИЦ-картичката, Кампус-картичката некогаш беше задолжителна за студентите. Долгите редови за повици во трговски центри или јавни телефонски штандови беа уникатна сценографија во тоа време.

 

Некогаш јавниот телефон беше синоним за новиот тренд. Ставете неколку парички или вметнете тенка телефонска картичка и внесете го бројот. Колку и да се оддалечени двете лица, можете да го слушнете гласот на едни со други веднаш преку приемникот; сега во многу филмски и телевизиски дела, Јавниот телефонски штанд е сè уште важен реквизит за изразување романса и копнеж.

Во ерата кога фиксните телефони не беа популарни, јавните телефони ја решија итноста на многу луѓе и спасија многу животи.

andy-art-LGylxAvpl3k-unsplash

Популарноста на мобилните телефони донесе депресија кај јавните телефони. Сега, дури и во просперитетна област, одење до три или пет постојки, тешко е да се најде јавен телефон.

Всушност, јавните телефони можат бесплатно да се јават на броевите за итни случаи 110, 119, 120 и 122. Во денешно време, јавните телефони постепено се претвораат во „телефони за итни случаи“, кои се инфраструктура на градовите и се особено важни во денешното општество што старее.

 

Повеќе од сто години, јавните телефони секогаш го придружуваа секој град и животот на луѓето; ги пренесе радостите, тагите, тагите на луѓето и беше сведок на промените на векот. Во последниве години, се чини дека јавниот телефон исчезна од видното поле на луѓето, но неговата историска мисија сè уште не е завршена. По репозиционирањето на неговите деловни функции, тој ќе продолжи да ги придружува луѓето за добредојде на подобро утре.

слики

Ксианглонг обезбедува широк спектар на специјални телефонски додатоци и уникатни услуги за клиентите. Со 15 години развој, би можеле брзо да прилагодиме разни нестандардни слушалки, тастатури и лулки за клиенти. Потребно е да се обезбедат сигурни, деликатни индустриски и воени тастатури и телефонски слушалки is нашата компанија мисија, ние се фокусираме да бидеме глобален лидер во индустриска тастатура и телекомуникациски телефони!

За повеќе детали. добредојдовте на eamil нас или истрага на www.yyxlong.com. Ние секогаш сме подготвени да освоиме проекти за вас!