-86 574 22707122-

сите категории

Вести

Ти си тука : Дома>Вести

Совети за користење на јавни телефони и телефони

Време:-2020 06 09-

Од далечината и локалните цени се наплатуваат од телефон за плаќањеИ другите телефони на јавни места, како што се хотели, болници и аеродроми, можат да бидат различни, и може да бидат изненадувачки високи. Пред да користите јавен телефон или платен телефон, знајте што да очекувате.

 

1. Бидете телефонски разумни: знајте ги вашите права

 

FCC, заедно со државите, ги штитат потрошувачите кои користат јавни телефони и телефонски телефони со правила што се однесуваат на:

Итни повици: Давателите на услуги на операторот мора да поврзат повик од 911 веднаш без наплата.

ТРС: Локалните повици кон телекомуникациските релејни услуги - услуги што овозможуваат повици до или од лица кои се глуви, наглуви или говорни лица - се бесплатни на телефонските телефони.

Бирање околу: Можете да остварувате повици од платен телефон или друг јавен телефон преку компанија за големи растојанија по ваш избор со користење на код за пристап за „бирање околу“ телефонскиот телефон или давателот на услуги за јавни телефони. Бирање околу може да значи бирање 800 број, локален број што започнува со 950 или седум цифрен пристапен број познат како 101-XXXX или 10 10 XXX број. Федералниот закон забранува блокирање на овие броеви за пристап до компании на долги релации од јавни телефони.

Не се поврзав: Давателите на услуги на операторот не можат свесно да плаќаат за неодговорени повици.

Локални стапки: Бројни држави продолжуваат да ги регулираат цените за локални повици за собирање. Проверете во вашата државна комисија за комунални услуги или локална телефонска компанија за цени.

Информации за давателот на услуги: Давателите на јавни телефони мораат да објавуваат во обичен поглед на или во близина на секој телефон името, адресата и бесплатниот број на давателот на услугата.

Бесплатни разговори: За повици кон бесплатни броеви, вклучително и повици што се наплаќаат на повикувачки картички или кредитни картички, не е потребна паричка. Може да стапите до оператор без да депонирате паричка.

2. Кога остварувате повик


Слушајте откако ќе го бирате бројот што го повикувате за да одредите кој давател на услуги се справува со вашиот повик. Давателот на услуги мора да се идентификува со вас на почетокот на повикот пред да се поврзе повикот и да се наплати. Потоа ќе ви биде кажано како да ја научите вкупната цена на телефонскиот повик - вклучително и сите доплати - со притискање не повеќе од 2 цифри или со останување на линијата.

Освен ако не користите парички за да платите за повик, давателот на услуги на операторот ќе бара од вас да го наплатите повикот на повикувачка картичка или кредитна картичка, да соберете повик или да му го наплатите повикот на трето лице.

 

Индустријата за комуникација XiangLong нуди широк спектар на високо квалитетна, водоотпорна, отпорна на вандала јавност слушалка за телефонs и тастатурас Сите слушалки се изработени од издржлив компјутер / ABS материјал. Сите тастатури се направени од од нерѓосувачки челик or Цинк легура. Површината, распоредот и шемата на копчето може да се прилагодат според барањата на клиентот.

За повеќе информации, добредојде да не истражите!