-86 574 22707122-

сите категории

Вести

Ти си тука : Дома>Вести

Како пандемијата ги револуционираше машините за продажба

Време:-2021 03 18-

За последната година, медицински професионалци и раководни тела ги советуваа луѓето да го минимизираат контактот со другите, ако е тоа можно. Тоа"Една од причините што се повеќе трговци нудат пикап на тротоарот, зошто компаниите за достава изобилуваат и зошто автоматските возобновувања. Таму"исто така, друг метод на контактна интеракција што"Се забележува експанзија за време на пандемијата - вендинг машини.

 

Но ние"не само да зборуваме за вашите основни вендинг машини кои нудат чипс, бонбони и газирани пијалоци. Апарати за одвојување кои дистрибуираат сè, од пици до торти за пециво, па сè до месото завиткано во смалување. Автомати за зголемување на скалата се искачуваат таму каде што има"Недостасуваа опции за јадење, особено во аеродромските терминали, каде што пандемијата затвори некои ресторани, како растечки пазар за нив.

 

Производителите на автоматите тестираат начини за минимизирање на контактот со површината. За некои, тоа значи правење вендинг машина што"е компатибилен со апликација, каде што луѓето можат да прават нарачки. За другите, тоа"Вклучи создавање тачпади каде лебдењето е доволно за да се покаже што некој би сакал да нарача.

 

Храна не е"Единственото нешто што високо-технолошките вендинг машини го продаваат од доцна доцна. Во текот на летото на 2020 година, МТА започна да користи автомати за продажба на ЈПП во метро станиците. Тоа"фасцинантно проширување на стара технологија - но дали тоа ќе влијае на светот на малопродажбата и услугата за храна откако ќе излеземе од пандемијата е големо прашање.

 60ab5f143aec39f65a5518a5d21b90de

Безконтактните влошки имаат потреба од апликација како поддршка и имаат големо барање за мобилен телефон. Но, во оние области каде што интернетот не може да покрие добро, сè уште се бара допирна подлога за игла како на банкомат.

Така како производител на игла подлога, ние внимаваме на овој тренд за да провериме како се одвива во иднина.