-86 574 22707122-

сите категории

Вести

Ти си тука : Дома>Вести

Како функционираат телефоните со звук со напојување?

Време:-2020 07 01-

Технологијата за телефонска комуникација со звук користи електро-механички трансдуцери за да обезбеди аудио комуникација преку еден жичен пар без употреба на надворешна енергија или батерии. Звучниот притисок произведен кога корисникот зборува во телефон/ предавателот на слушалките генерира напон што се испраќа до приемникот што го претвора во звук. И тоа е сè што е потребно за напојување на системот.

Звучна погонска телефонска мрежа е често единственото средство за комуникација достапно за време на прекин на електричната енергија и затоа се поздравува како критична комуникациска врска за време на жртви или прикриени услови. Како пример, една студија за нападот на УСС Кол во октомври 2000 година заклучи дека е голема грешка да се нема телефонски системи со целосен звук, како што тоа го правеа на претходните бродови. Кол ја изгуби целата моќ - и сите комуникации - за време на нападот, освен нивниот телефонски систем кој работи на звук. Стана нивен главен, и единствен, комуникациски канал.

Телефоните со звук се користат и за привремени и трајни комуникациски системи во многу индустриски и комерцијални апликации:

• аеродроми
• противпожарни и полициски екипи за спасување
• јавни комунални услуги
• училишта
• сводови
• метроа
• постројки за ладење
• граѓанска одбрана
• инсталации на мостови
• ски патеки
• нафтени полиња
• паркови и шума
• пруги
• дворови за спасување
• спортски арени
• бродоградилишта
• проекти за нуркање и 
• геофизички операции каде што не е достапна моќност.

Телефонската опрема со звук работи на ниско ниво на напон. Ова го прави идеален за арсенали и работи во прав, работи на гас, хемиски постројки, рафинерии на нафта, рудници и каменоломи, места со балистички ракети, нуклеарни инсталации - или која било околина што бара опрема за „доказ за експлозија“.

Лесна, пренослива и отпорна на атмосферски влијанија, звучно напојувана опрема удобно се користи за одржување во погон и надвор, изградба и поправка, инсталации за електрични договори, јавни комунални услуги, радио, телевизија, телефонски инсталации и операции на бродови.

Xianglong Communication provides various Industrial & Waterproof handsets worldwide. If you have any project need an inquiry, welcome to consult us!