-86 574 22707122-

сите категории

Вести

Ти си тука : Дома>Вести

Дизајн на локација и барања на противпожарен телефон

Време:-2020 10 14-

A01 -1


Што е пожарникарски телефонски систем?

Противпожарниот телефонски систем е специјална опрема за противпожарна комуникација. Кога ќе се појави аларм за пожар, тој може да обезбеди удобен и брз метод на комуникација. Тоа е неопходен комуникациски уред во системот за контрола на пожар и аларм. Противпожарниот телефонски систем има посветена комуникациска линија. Персоналот може да разговара со просторијата за контрола на пожар преку фиксен телефон поставен на лице место, или да користи преносен телефон за да се вклучи во рачниот извештај од типот на приклучокот или телефонскиот приклучок за да разговара директно со контролната просторија.

 

Дизајн Локација

Разводната табла на противпожарниот телефон се наоѓа во просторијата за контрола на пожар, што е важен дел од противпожарниот телефон; продолжувањето на противпожарниот телефон е поставено во секој клучен дел од зградата (како што се просторијата за противпожарна пумпа, просторијата за генератори, просторијата за дистрибуција и трансформација, просторијата за компјутерска мрежа, главната просторија за машини за вентилација и климатизација, спречување на чад и издувни гасови машинска просторија, систем за управување со пожар оперативен уред, итн.), способен за целосна дуплексна гласовна комуникација со пожарната телефонска табла; пожарни телефонски приклучоци се инсталирани во различни делови од зградата, а телефонската рачка може да се поврзе со пожарната телефонска табла Комуникација.


Барања за дизајн

Веродостојноста на противпожарната телефонска линија е поврзана со тоа дали системот за команда за противпожарна комуникација е деблокиран за време на пожар. Затоа, новата „Пожарна регулатива“ нагласува дека противпожарниот посветен телефонски систем треба да биде независен противпожарен комуникациски систем, што значи дека не можат да се користат обични телефонски линии или интегрирани мрежи за ожичување (PDS). Систем) Наместо посветена телефонска линија за заштита од пожар, посебната телефонска мрежа за заштита од пожар е независно жичена.

 Просторијата за контрола на пожар е опремена со специјална телефонска табла за гаснење пожар.

 Со цел да се обезбеди сигурност на специјалниот телефон за гаснење пожар, режимот на повик помеѓу специјалната противпожарна телефонска разводна табла и телефонскиот продолжеток или приклучок треба да биде директен, а во средината да нема процедури за размена или пренесување. Зборува на телефон.

 Во случај на пожар, комуникацијата со главните места на операциите за гаснење пожар мора да биде непречена за да се обезбеди нормален напредок на операциите за гаснење пожар. Затоа, пропишано е дека поставувањето на телефонски додатоци или телефонски приклучоци треба да ги исполнува следниве услови:

 1. Просторија за пожарна пумпа, просторија за генератори, просторија за дистрибуција и трансформација, просторија за компјутерски мрежи, просторија за главна вентилација и климатизација, просторија за спречување чад и издувни гасови, уред за работа или систем за контрола на пожар, противпожарна станица на компанијата, просторија за противпожарна служба, општа испраќање просторија, простории за противпожарна машина за лифтови и други простории за машини кои се поврзани со противпожарна контрола на врската и често се на должност, треба да бидат опремени со специјални противпожарни телефонски проширувања. Специјалното телефонско продолжение за заштита од пожар е фиксирано инсталирано во очигледен и лесен за употреба дел и се означува поинаку од обичните телефони.

 2. Постојат рачни копчиња за аларм за пожар или копчиња за противпожарна хидрант, итн., Треба да се инсталираат телефонски приклучоци и да се изберат рачни копчиња за аларм за пожар со телефонски приклучоци.

 3. Секој засолниште треба да биде опремен со специјално противпожарно телефонско продолжение или приклучок за телефон на секои 20 метри.

 4. Кога телефонскиот приклучок е инсталиран на wallидот, висината од долниот раб до земјата треба да биде 1.3-1.5м.

 5. Простори за контрола на пожар, противпожарни простории или корпоративни противпожарни станици се главните места за гаснење пожари, така што новата „Пожарна регулатива“ ја нагласува потребата од поставување надворешни телефони кои можат директно да пријавуваат во полиција.


Што е со Ксијанглонг Пожарникар црвена телефонска слушалка"s Изведба?


Главни компоненти:

1. Школка изработена од ABS

2. 4 жици калем кабел од 250мм со ПП изолација и ПВЦ

пластично обложено.

3. 6.35мм аудио приклучок.

4. Динамички предавател и приемник од 150 оми

5. Специјална главна плоча за систем за аларм за пожар.

Електрични карактеристики:

1. Динамичен приемник од 150 оми:

Импеданса: 150Ω ± 20% (@ 1000Hz)

SPL: 95 ± 3dB

2 Микрофон:

Фреквенција на работа: 200~4000 Hz

Номинален напон: 3.4 ± 0.5V

Номинална струја: 5-20mA

SPL: 20 ± 3dB

3. RLR: 5~15 dB

SLR: -7~2 dB

STMR: d 7dB

A01 -4

Обезбедување на корисници со задоволителни високо-технолошки производи отсекогаш било извршување на Xianglong, потпирајќи се на развојот на науката и технологијата.

Ако исто така барате тастатура со овој тип за кој било ваш проект, контактирајте не без двоумење!